Ruimte voor actuele kunst

Archief
LLS 387
2008

Benjamin Verdonck

'Werk / Some Work'

04.09.2008 — 29.11.2008

Benjamin Verdonck is acteur, schrijver, beeldend kunstenaar en theatermaker, dat laatste zowel in de reguliere theaterzaal als in de publieke ruimte.
Als kunstenaar is Benjamin Verdonck een nomade, zijn werk lijkt wel één lange wandeling. De metamorfose, de symmetrie, de armoede, de generositeit,… – deze vormelijke en inhoudelijke lijnen maken deel uit van een tocht die het werk langs verschillende plekken voert: de black box van het theater, de openbare ruimte en sinds kort ook de white cube van de tentoonstellingsruimte.

Benjamin Verdonck lijkt zich wel nooit met een plek te vereenzelvigen. In de white cube is er steeds de herinnering aan de theaterzaal en eenmaal in het theater roept de openbare ruimte. Deze afstand maakt de contouren van een plek zichtbaar, toont de mogelijkheden ervan én de grenzen.

In LLS 387 stelt Benjamin Verdonck enkele van zijn objets trouvés, collages, tekeningen, foto’s, videodocumenten en verzamelingen tentoon.
De expositie belicht verschillende aspecten van het oeuvre van Benjamin Verdonck en biedt een inzicht in de beeldtaal van de kunstenaar.
De tentoonstelling is tot stand gekomen in gesprek met Ria Pacquée en Walter Swennen.

Van december 2008 tot januari 2009 wordt de expositie “Werk / Some Work” van Benjamin Verdonck in aangepaste vorm gepresenteerd in het Maison de la Culture d’Amiens in het kader van het festival “Tendance 09”.

Boek “Werk/Some Work”:
Het door MER Paper Kunsthalle uitgegeven “kunstenaarsboek” geeft vorm aan het artistiek parcours van Benjamin Verdonck.
Te koop (prijs 50 euro) in de boekenwinkel of via het Kunstencentrum Campo

Editie “Boom”:
Ter gelegenheid van de boekpresentatie en finissage heeft LLS 387 de editie met de titel “Boom” uitgegeven:
fotoprint, oplage 120 exemplaren, gesigneerd en genummerd, A4 formaat, prijs: 30 euro

Met ondersteuning van de Vlaamse Gemeenschap, gesponsord door Seenopsis (Rush Pro Photo Lab).
Het werk van Benjamin Verdonck wordt gesteund door Toneelhuis Antwerpen, KVS Brussel en Campo Gent.

Met Dank aan Benjamin Verdonck, afreux, Mike Bruyninckx, Manu Devriendt, Nicolas De Weeze, Daniel dos Santos, ,Sebastian Hendrickx, Valentine Kempynck, Andreas Klotz, Katrien Laenen, Stella Lohaus, Wesely Meuris, Rufus Michielsen, Francine Moye, Ria Paquée, Morad Saïdi, Mima Schwahn, Julie Swennen, Walter Swennen, het Toneelhuis, Rinus Van de Velde, Patrick Van Caeckenbergh en Iwan Van Vlierberghe, Bas Bossaerts.