Ruimte voor actuele kunst

Archief
LLS 387
2016

Jef Lambrecht

VER BANDEN, Deel #3 – Ver-Wonderen

29.05.2016 — 26.06.2016

Extra Muros:
Voormalig poortgebouw Militair Hospitaal
Hospitaalplein, 2018 Antwerpen

Het initiatief voor deze reeks werd genomen door vrienden-kunstenaars:
Charif Benhelima, Koen van den Broek en Jan Kempenaers

Finissage: Video “Intercontinentaal Entrepot Zeus Terminal rangeerstation Zuid” en poging tot simultane lezing van een selectie uit Lambrechts gekalligrafeerd-poëzie-jaarboek

 

VER BANDEN was een reeks insert-tentoonstellingen met werk van journalist, essayist, schilder, tekenaar, performer en conceptuele kunstenaar Jef Lambrecht, die een overzicht wouden geven van zijn artistiek oeuvre dat veelal onbekend is gebleven voor de buitenwereld. Het initiatief voor deze reeks werd genomen door vrienden-kunstenaars Charif Benhelima, Koen van den Broek, Jan Kempenaers en Chris Straetling.

Het derde deel van VER BANDEN had de titel Ver-Wonderen. In dit luik selecteerde Koen van den Broek een aantal tekeningen uit een omvangrijke reeks waarmee Jef Lambrecht nu bezig is. Daarnaast brengt hij een keuze uit werken die ze samen maakten.

Na de weelderige presentaties van archiefmateriaal was dit een her-bronnen van de basis: tekens met stift, potlood, verf of krijt op papier… puur en direct. Geen reproproducties, uitvergrotingen, of opsmuk. Waar komen deze vreemde beelden vandaan? In de torens, op de zolderverdieping, werden nog enkele grotere stukken uit het archief getoond – geselecteerd door Chris Straetling – die elders (wegens hun dimensies) niet aan bod kwamen.

Deel #1 van VER BANDEN vond plaats in M HKA en Deel #2 vond plaats in het Middelheim Museum.

Production team: Martin Blank, Tijs Lammar, Chris Straetling, Koen van den Broek
With thanks to Jef Lambrecht

Met de ondersteuning van de Vlaamse overheid en de Stad Antwerpen.
Gesponsord door Duvel Moortgat.