Ruimte voor actuele kunst

Publicatie

Crossing. From Middelheim Museum to the City and Back Again, 2011

Een publicatie met kunstenaarsbijdragen van Guillaume Bijl, Wim Catrysse, Jos de Gruyter & Harald Thys, Christoph Fink, Kati Heck, Ludo Mich, Ria Pacquée, Koen Theys, Mitja Tušek, Els Vanden Meersch, Anne-Mie Van Kerckhoven, Gert Verhoeven, Kris Vleeschouwer, Leon Vranken en Hans Wuyts.

Paperback (22,5 x16,5 cm + 96 p. + ill.; Nederlands, Engels)
Uitgeverij: CAHF (Contemporary Art Heritage Flanders) als onderdeel van de CAHF-doos, 2011
Oplage: 1000 exemplaren
ISBN 9789081666534
Prijs: € 15 (€ 45 voor doos met vier publicaties van het S.M.A.K., Muzee, M HKA en Middelheimmuseum)

BESTELLEN

Concept: Ulrike Lindmayr, Jeroen Boomgaard en Hans Wuyts
Auteurs: Jeroen Boomgaard, Ulrike Lindmayr, Jan Matthé and Menno Meewis
Biografische notities kunstenaars: Ulrike Lindmayr, Stella Lohaus (Kati Heck en Leon Vranken) en Christoph Fink (Christoph Fink)
Vertalingen: Lee Preedy (Nederlands naar Engels), Jos Van Gorp (Duits naar Engels; Duits naar Nederlands)
Eindredactie: Hilde Pauwels (Nederlands), Andrew Webb (Engels)
Design: Sara de Bondt studio

Deze publicatie is een initiatief van Contemporary Art Heritage Flanders (CAHF) en gepubliceerd naar aanleiding van de tentoonstelling in opdracht van het Middelheimmuseum ‘CROSSING. From Middelheimmuseum to the City and Back Again’, in LLS 387, maart 2011.
Het Middelheimmuseum – als één van de vier musea in Vlaanderen die een hedendaagse kunstcollectie beheren – wil met ‘Crossing. Van Middelheimmuseum naar de Stad en omgekeerd.’ haar specifieke eigenheid belichten, namelijk de wisselwerking tussen museumcollectie en de publieke ruimte van de stad Antwerpen. Tot welke resultaten leidt deze wisselwerking in de praktijk? Welke mogelijkheden openen zich door dit onderzoek naar de toekomst toe?
Het project omvat een publicatie en een tentoonstelling, beide het onderwerp op verschillende manieren verkennend: de publicatie omvat naast een theoretische reflectie van Jeroen Boomgaard, vijftien voorstellen van beeldende kunstenaars die en antwoord vormuleren op de vraag: Welke beelden zouden het Middelheimmuseum best verlaten om naar de stad te verhuizen en omgekeerd. Een denkoefening die, los van enig agenda, toelaat beelden van een nieuwe betekenis te voorzien.