Ruimte voor actuele kunst

Archief
LLS 387
2017

IL NUOVO III

extra muros: Etablissement d'en face, Brussel

10.12.2017 — 23.12.2017

Een tijdelijke winkel met nieuwe en reeds bestaande edities en publicaties uitgegeven door Artlead, Bureau des Realités, Etablissement d’en face, Keymouse Edition, Le Salon, LLS 387, MOREpublishers, Oogst Magazine, Portikus, Micheline Szwajcer, Triangle Books, Babydoc, Black Pages, Gagarin, La Loge, Forest, Kunstverein Munich, Shelter Press, Triangle Books, …

IL NUOVO draait niet enkel om eigen opbrengsten te vergaren, maar heeft ook tot doel het kopen van de hedendaagse kunst voor een breder publiek mogelijk te maken en de aandacht te vestigen op die activiteiten van LLS 387 en Etablissement d’en face, die buiten hun tentoonstellingsactiviteiten vallen. Bovendien worden in samenwerking met kunstenaars producties opgezet die het idee en de potentie van multiples als drager nieuw leven inblazen. (meer info zie op deze website onder “Edities“).
LLS 387 stelde – naast andere edities – de nieuwe editie van Gert Verhoeven voor: à redouter: Castratio and Menopausis.

à redouter is een serie bestaande uit 14 verschillende edities, die – geïnspireerd op de prenten van Pierre-Joseph Redouté (begin van de 19de eeuw) – verschillende rozen voorstellen. De naam van de roos werd door Gert Verhoeven telkens ingeruild door een huidziekte of lichamelijke aandoening in combinatie met een “kunstenaarsprobleempje”. Verschillende culturele instellingen geven één roos als editie uit. Na Museum M volgde nu LLS 387.

Op de opening in Etablissement d’en face ondertekenden vanaf 18 uur onschuldige kinderhanden elke editie met de naam van Gert Verhoeven en de naam van de organisatie die de editie uitgeeft, in dit geval LLS 387.

Gert Verhoeven
à redouter: Castratio and Menopausis

editie, gesigneerd aan de achterkant
Formaat: 60 x 90
Oplage: 33 ex. + 2 AP’s
Prijs: 285 euro incl. BTW (voor LLS-Sympathisanten 228 euro)